تولید محتوا و تاثیرات آن بر کسب و کار

تولید محتوا در کسب و کار به معنی پرداختن به ویژگیها، مشخصات، مزایا و معایب، ابعاد و تمامی اطلاعاتی است که در مورد خدمات یا کالای ارائه شده نیاز به معرفی دارند. بدین منظور که به عنوان مثال:
وقتی مراجعه کننده یک مغازه ابزار فروشی از فروشنده میپرسد: "این جنسش خوبه!؟ دو روزه خراب نشه!"
فروشنده اغلب اینگونه پاسخ میدهد: "این عالیه. این ابزار تولید شرکت فلانِ که چندین سال داره تو همین زمینه در سطح جهانی کار میکنه. یه نمونه دیگه دارم ارزونتر از اینه، ولی کیفیت اینو نداره. مشتریا همیشه از همین میبرن، چون هم خوشدسته، هم وزنش مناسبه، هم قشنگتر و عمری تر از اون یکی کارِ. خودمم یدونه از همین برداشتم."
پاسخ فروشنده به مشتری، نوعی از تولید محتواست! حتی جمله آخر که: "خودمم یدونه از همین برداشتم." این جمله به معنی کارایی بالای محصول، تا این اندازه است که شخص فروشنده که تخصصش ابزارآلات است و میتواند هرچیزی که دلش میخواهد از مغازه خودش بردارد، این را برداشته است! به همین سادگی هر فروشنده دهها بار در روز کالاهای خود را با تولید محتوا ارائه میکند. این تعریف ساده تا حد زیادی میتواند تولید محتوا را معنی کند.
حال که با مفهوم تولید محتوا آشنا شدیم، نیاز است که بدانیم بصورت کلی چند نوع محتوا داریم.
1- محتوای بصری (تصویری)
2- محتوای صوتی
3- محتوای متنی
4- محتوای ترکیبی
محتوای بصری (تصویری)
محتوایی که از طریق تصویر ارائه میشود؛ مانند عکس، گیف، پوستر، بنر، اینفوگرافیک و... (هرکدام از محتواهای ذکر شده، متخصص خود را دارد. البته راههایی برای انجام بعضی آنها مانند عکاسی صنعتی بصورت آماتور نیز وجود دارد.)
محتوای صوتی
محتوایی که از طریق صوت ارائه میشود؛ مثل حرف زدن، آواز، دکلمه، موسیقی، پادکست و...
محتوای متنی
محتوایی که از طریق متن انتقال داده میشود؛ نظیر نامه، ایمیل، اسمس، کتاب، مقاله، روزنامه و...
محتوای ترکیبی
این دسته که با پیشرفت تکنولوژی و ظهور تلویزیون، سینماها و در نهایت، فضای مجازی بوجود آمد، پرچمدار تولید محتواست و یکی از موثرترین راههای تولید محتوا در کسب و کارها به شمار میآید. همچنین عرصه سرگرمیها (Entertainment) بسیار مدیون این سبک از محتواست. از انواع متعدد محتواهای ترکیبی میتوان به بازیهای ویدئویی، فیلم، انیمیشن، ویدئو و... اشاره کرد که در آنها، ترکیبی از محتوای بصری، صوتی و حتی متنی نیز وجود دارد.
فروشگاهی که فروشنده و خریدار آن را در ابتدای مقاله مثال زدیم تصور کنید. فرض کنید مکالمه به این صورت پیش میرفت:
خریدار: این جنسش خوبه!؟ دو روزه خراب نشه!
فروشنده: نه؛ جنسش خوبه.
کدام یک از این دو نحوه پاسخدهی، شما را به خرید بیشتر مشتاق میکند؟ یا بهتر بپرسیم؛ کدام یک شما را از "خریدار" تبدیل به "مشتری" میکند..!؟ پاسخ واضح است!
شما عموما هیچ محصولی را نمیخرید، مگر اینکه محتوای جذابی از آن دیده، شنیده و یا خوانده باشید. تبلیغات تلویزیون، فضای مجازی، تبیلغات شهری و صدالبته، تبلیغات دهان به دهان، بدون آنکه شاید متوجه این امر شده باشید، نیاز ذهنیای را درون شما ایجاد خواهد کرد. بنابراین هروقت که به فکر خرید محصولی مرتبط بیفتید، آن برند یا کالا اولین گزینه شماست.
در کسب و کارهای مختلف، با توجه به نوع فعالیت مربوطه که میتواند فروش کالا، ارائه خدمات، عقد قرارداد و... باشد، روشهای مختلفی برای استفاده از تولید محتوا به عنوان یک عنصر اساسی جذب مخاطب وجود دارد. امروزه فضای مجازی، بستری را فراهم کرده که بدلیل دسترسی آسان و کمهزینه، اولین و مهمترین جایگاه برای ارائه محتوا به شمار میآید. این موضوع تا حدی پیش رفته که به عنوان مثال برخی از پیجهای نرم افزار اینستاگرام، فعالیت خود را سرسختانه گسترش میدهند با این هدف که بتوانند تبلیغات بگیرند و از این طریق کسب درآمد کنند. یعنی این موضوع که تبلیغات در اینستاگرام انجام میشود، تبدیل به امری طبیعی و بیزینسی جدید شده است. پس، با توجه به میزان فعالیتها در این فضا از لحاظ آماری، تولید محتوا و ارائه آن در اینستاگرام، یکی از بهترین راهها برای جذب مخاطبین جدید و معرفی کسب و کار مورد نظر میباشد.
در نتیجه با درنظر گرفتن نوع کسب و کار میتوان از تلویزیونهای شهری، بیلبوردها، تلویزیونهای خانگی، روزنامه و مطبوعات، انواع پلتفرمهای فضای مجازی (اینستاگرام، واتساپ، یوتیوب، آپارات، لینکدین و...) و موارد دیگر استفاده کرد.
2 حالت برای پاسخ دادن به این سوال وجود دارد:
1- همکاران هم صنف شما تولید محتوا میکنند.
2- همکاران هم صنف شما تولید محتوا نمیکنند.
حالت اول: اگر تولید محتوا در صنف شما تعریف شده باشد و همکاران یا رقبای شما پیشگام این امر هستند، پس شما برای شروع تولید محتوا مسیری مشخص دارید که با توجه به نوع کسب و کارتان تعریف میشود. شک نکنید تولید محتوا در معرفی بیزینس شما بسیار موثر است و شما میتوانید به هزینههای این موضوع مانند سرمایهگذاری نگاه کنید.
حالت دوم: تا جایی که شما سراغ دارید، کسی از هم صنفان و همکاران شما این کار را تابحال انجام نداده. پس دست به کار شوید و اولین باشید!
سوالاتی که باید بپرسید تا تولید محتوا را شروع کنید:
چه چیز خدمات یا کالای من منحصر به فرد است؟
چالشهای مشتریان برای خرید چیست؟
آیا میتوانم کالا یا خدمات خود را بصورت غیر نقدی ارائه کنم؟ (با هدف مانور روی طرح فروش ویژه)
هنگام خرید چه سوالهایی را بیشتر میپرسند؟
مشتریان هدف، بیشتر در چه پلتفرم یا محیطی حضور دارند؟
و در نهایت، هر موردی که میتواند به عرضه کالا یا خدمات شما به بهترین نحو کمک کند.
تولید محتوای موفق باعث خلق گروهی از مشتریان جدید میشود. فرقی نمیکند در چه عرصهای فعالیت میکنید؛ برای پیشرفت بیزینس و پایداری آن، شما نباید از این قافله عقب بمانید.
امیدواریم این مقاله که بصورت اختصاصی توسط تیم کولاکس تهیه شده است، بتواند به کسب و کار شما کمکی هرچند کوچک کرده باشد.
ثبت دیدگاه