شیر اکسپوز و کاربرد آن
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام جداسازی شیلنگ منیفولد سرویس از شیرهای کندانسور، مبرد دستگاه تخلیه شود یا اینکه دستتان با گاز برودتی دچار یخزدگی شده باشد. اما راهحل کار چیست؟
شیر اکسپوز یا (refrigerant retention control valve) (شیر کنترل نگهداری مبرد) راهحل مشکل شماست.
به تصاویر زیر نگاه کنید:
احتمالا با دیدن این تصاویر، بیشتر به فکر استفاده از شیر اکسپوز باشید!
ابتدا باید بررسی کنیم چند نوع سوختگی داریم. درجه سوختگی بر اساس میزان آسیب به پوست تعیین میشود. به این ترتیب، سوختگی درجه یک، جزئیترین و درجه سه شدیدترین آنهاست. آسیب سوختگیها شامل این موارد میشود:
- سوختگیهای درجه یک: قرمزی، پوست بدون تاول
- سوختگی درجه دو: تاول و مقداری ضخیم شدن پوست
- سوختگی درجه سوم: ضخامت گسترده و پوست با ظاهری سفید و چرمی شکل
البته ناگفته نماند که سوختگیهای درجه چهار نیز وجود دارند. این نوع سوختگی شامل تمام علائم سوختگی درجه سه است. اما به خارج از پوست و به سمت تاندونها و استخوانها نیز گسترش مییابد.
سوختگی دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پوسته پوسته شدن بخش آسیب دیده که ناشی از مایعات داغ و در حال جوش است.
- سوختگیهای شیمیایی
- سوختگیهای الکتریکی
- آتشسوزی شامل شعله حاصل از کبریت، شمع و فندک
- مواجهه بیش از حد با نور خورشید
تعیین سطح سوختگی بر اساس علت آن انجام نمیشود. به عنوان مثال پوسته پوسته شدن بسته به میزان داغ بودن مایع و اینکه چه مدت در تماس با پوست باقی بماند می تواند باعث هر سه نوع سوختگی شود. سوختگیهای شیمیایی و الکتریکی نیازمند توجه فوری پزشکی هستند؛ زیرا میتوانند در داخل بدن تأثیر بگذارند، حتی اگر آسیب پوستی جزئی باشد.
سوختگی درجه یک
سوختگی درجه یک کمترین آسیب پوستی را میرساند. همچنین به دلیل اینکه بر بیرونیترین لایه پوست تأثیر میگذارد، سوختگیهای سطحی نیز نامیده میشوند. علائم سوختگی درجه یک شامل موارد زیر است:
- سرخی
- التهاب جزئی یا تورم
- درد
- پوسته پوسته شدن هنگام بهبودی زخم و پوست خشک
از آنجا که این سوختگی روی لایه بالایی پوست تأثیر میگذارد، پس از ریختن سلولهای پوستی، علائم و نشانههای آن نیز از بین میرود. سوختگی درجه یک معمولاً در طی 7 تا 10 روز بدون به جا گذاشتن جای زخم بهبود مییابد.
سوختگی درجه دو
سوختگی درجه دو جدیتر از درجه یک است. زیرا این آسیب فراتر از لایه بالایی پوست وارد میشود. این نوع سوختگی باعث ایجاد تاول میشود و به شدت قرمز شده و میسوزد. به مرور بعضی از تاولها میترکند و باز میشوند و ظاهری مرطوب و آبدار به سوختگیها میدهند. با گذشت زمان نیز ممکن است بافت ضخیم، نرم و دلمه مانندی بر روی زخم ظاهر شود. به دلیل ظرافت این زخمها، تمیز نگه داشتن منطقه و بانداژ کردن مناسب آنها برای جلوگیری از عفونت الزامی است. این کار همچنین به بهبود سریعتر سوختگی کمک میکند. بهبود برخی از سوختگیهای درجه 2 بیش از سه هفته طول میکشد. اما بیشتر آنها طی دو تا سه هفته بدون ایجاد جای زخم و اغلب با تغییر رنگدانههای پوستی، بهبود مییابد.
سوختگی درجه سه
اگر از سوختگی درجه چهار صرف نظر کنیم، سوختگی درجه سه شدیدترین نوع از سوختگی است. این سوختگی معمولا بیشترین صدمه را ایجاد میکند و در لایههای مختلفی از پوست گسترش مییابد. یک تصور غلط وجود دارد که سوختگی درجه سه دردناکترین نوع سوختگی است. ولی در این نوع سوختگی آسیب آنقدر گسترده است که به دلیل آسیب عصبی ممکن است اصلا دردی حس نشود!
علائمی که سوختگی درجه سه می تواند ایجاد کند، بسته به دلیل می تواند شامل موارد زیر باشد:
- رنگ مومی و سفید
- رنگی مانند ذغال
- رنگ قهوه ای تیره
- بافت متورم و چرمی شکل
- تاولهایی که بزرگ نمی شوند
این زخمها بدون جراحی، با جای زخم و جمع شدگی شدید جوش می خورند. هیچ جدول زمانی مشخصی نیز برای بهبودی خود به خودی سوختگیهای درجه سوم وجود ندارد.
حال که با انواع سوختگی آشنا شدید، استفاده از شیر اکسپوز حیاتیتر از همیشه به نظر میرسد.
کارایی شیر اکسپوز
شاید برای شما پیش آمده یا شنیده باشید که در هنگام باز کردن شیلنگ گیج از شیر کندانسور، سوزن شیلنگ گیر کرده باشد و گاز برودتی به سرعت روی دست ریخته باشد. اگر در چنین موقعیتی قرار گرفته باشید، میدانید که دو راه بیشتر ندارید:
- حالت اول: یا باید به هر نحو شیلنگ را از شیر جدا کنید تا مبرد دستگاه خالی نشود.
- حالت دوم: شیلنگ را رها کنید و کنار بایستید و بگذارید مبرد دستگاه کامل خالی شود.
در حالت اول در صورتی که دستکش مناسب و استاندارد دستتان نباشد، مبرد یا گاز سرمازا بر روی دستان شما خواهد ریخت و پوست دستتان را خواهد سوزاند. (سوختگی درجه دوم)
در حالت دوم تمامی مبرد شما از سیکل خارج خواهد شد و هزینه هنگفتی بر شما تحمیل میگردد.
کارایی شیر اکسپوز اینجاست؛ بدین صورت که مابین شیلنگ شارژ و شیر کندانسور قرار میگیرد. ابتدا شیر اکسپوز را به شیر سرویس میبندیم، سپس شیلنگ گیج را به شیر اکسپوز وصل میکنیم و پس از آن با چرخاندن دسته شیر اکسپوز، مسیر مبرد باز شده و با خیال راحت به ادامه کار خود خواهید پرداخت.
مشاهده فیلم نحوه اتصال شیر اکسپوز به کندانسور:
ثبت دیدگاه